Няма повод да се изказва солидарност към Полша след инцидента с взрива на ракета на нейна територия, при който бе разрушена ферма, а двама души загинаха. Това мнение изказа в парламентарните кулоари председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Солидарност за какво (да изказваме)? Че една заблудена ракета, независимо дали руска или украинска, да подчертаем, и в двата случая 99% е вероятността да е заблудена. Защото в другия 1% означава, че украинците или руснаците нарочно да са изстреляли ракета, за да бомбардират полския трактор. Което мисля, че е по-скоро вероятно, отколкото възможно. Солидарност за това, че заблудена украинска или руска ракета е ударила трактор в Полша, няма смисъл да изразяваме", отсече партийният лидер.

Гълъб Донев не иска дрънчене на думи за войната сякаш е видеоигра

Гълъб Донев не иска дрънчене на думи за войната сякаш е видеоигра

Войната на Русия срещу Украйна не е симулация на военна ситуация, посочи Донев

Костадинов върна лентата назад и до 1999 година, когато по време на войната в Югославия американска ракета падна върху къща в софийския квартал "Горна баня".

"Както и на нас не ни беше изразена солидарност, когато къщата в Горна баня беше бомбардирана. Не солидарност, извинение не получихме тогава."

По думите на партийния лидер няма опасност за България, поне до момента, в който руснаците не доближат делтата на Дунав. "Но след това е твърде вероятно да има такива рискове за нас, но те ще бъдат минимални, защото все пак дори да стигнат района на делтата, от там до българската граница има още 180 километра. Тоест рискът ще е основно за Румъния."

ГЕРБ, ДПС и Янев зоват за сдържаност по отношение на падналата в Полша ракета

ГЕРБ, ДПС и Янев зоват за сдържаност по отношение на падналата в Полша ракета

Докато официално да се установят фактите