Най-вероятният и логичен изход от политическата криза е провал на втория и третия мандат и нови избори. Това прогнозира след като проектокабинетът "Габровски" не мина на гласуване в пленарна зала председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Кабинетът "Габровски" не се провали, той просто не мина, което беше съвсем очаквано. Оттук нататък следва втори мандат, трети мандат, нови избори. Нещо, което говорим от месец и половина. Това е най-елементарният изход от политическата криза. Всичко друго ще задълбочи кризата", каза той.

Габровски започна със Соломонова притча и завърши с цитат на Кулеков

Габровски започна със Соломонова притча и завърши с цитат на Кулеков

Партийните пристрастия се оказали по-силни според Николай Габровски

"Възраждане" остават твърди в позицията си - няма да подкрепят втория мандат на "Продължаваме промяната", както и трети такъв. Освен при едно условие - той да бъде връчен на тях.

"Продължаваме промяната" заявиха, че ГЕРБ са им преписали програмата. Те гласуват по един и същи начин по всички важни вътрешнополитически и външнополитически въпроси. Така че няма как да подкрепим един огледален кабинет", заяви партийният лидер.

анкета

След като кабинетът „Габровски“ не мина?

Виж резултати

С втория мандат ще се получи 7.1%

Шанс има само с третия мандат 12.6%

Направо да ходим на избори 46.6%

Президентска република звучи все по-добре 22.7%

Нито знам, нито ме интересува 11.0%

Той призова, когато ПП получат вторият мандат да го върнат веднага, за да не губят времето на България. Същото се отнасяло и за третия мандат за съставяне на правителство, но само при условие, ако не бъде даден на "Възраждане". Костадинов обаче смята, че президентът Румен Радев няма да даде последната папка за съставяне на кабинет на "Възраждане".