След като представители на "Продължаваме промяната" нееднократно и категорично заявиха, че след промените в Изборния кодекс, по силата на които бе върната хартиената бюлетина, няма да бъде предложено правителство с втория проучвателен мандат, с наложеното от президента Румен Радев вето очевидно има промяна на партийната линия.

Това се разбра от думите на съпредседателя на ПП Асен Василев минути след като депутатите попариха амбициите на ГЕРБ за съставяне на кабинет "Габровски".

Окопна война в парламента съзря ДПС

Окопна война в парламента съзря ДПС

ДПС не затваря вратата, поне публично, за подкрепа на кабинет с втория мандат

Припомняме, че за възможността партията все пак да се опита да състави правителство с втория мандат спомена вчера в кулоарите на парламента депутатът Андрей Гюров.

анкета

След като кабинетът „Габровски“ не мина?

Виж резултати

С втория мандат ще се получи 7.1%

Шанс има само с третия мандат 12.6%

Направо да ходим на избори 46.6%

Президентска република звучи все по-добре 22.7%

Нито знам, нито ме интересува 11.0%

"Както знаете, водим разговори с "Демократична България" от известно време, ще ги финализираме в следващите 1-2 дни. Също така помните, че преди около месец казахме, че за да е успешно едно правителство, имайки предвид и недоверието в парламента, което и днес се видя, трябва да се приемат законодателни актове, свързани най-вече със законите по ПВУ, съдебната реформа трябва да тръгне, трябва да тръгнат и промени в службите и бюджет може да се внесе. Ако наистина сериозно парламентът иска да се отнесе към втори мандат, трябва най-после тези законодателни актове да влязат в програмата на парламента, за да видим воля за работа", каза Василев.

ДБ все още с надежди за кабинет на малцинството с ПП

ДБ все още с надежди за кабинет на малцинството с ПП

Христо Иванов не вижда усилия за преодоляване на недоверието

Разговори се водят само и единствено с "Демократична България", категоричен бе бившият финансов министър.

"Ако предложим кабинет, то това ще бъде кабинет на малцинството. Надявам се да има достатъчно време, за да може парламентът да внесе тези 9 гаранции, които са необходими такъв кабинет на малцинството да си свърши работата при липса на парламентарна подкрепа."

ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството

ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството

Наясно са, че това е най-лошата опция, но трябва да се излезе от политическия вакуум