От партия "Възраждане" алармираха от трибуната на Народното събрание, че Гърция е проявила неуважение към български граждани във връзка с чествания на годишнина от смъртта на Гоце Делчев. На лобното място на Гоце Делчев - в с. Кариес, където трябва да се почита годишнина от смъртта на българския герои, там няма официални чествания. Няма официална реакция за задържаните над 30 български граждани. Те са били задържани за проверка на документи в Серес. Във всеки един случаи, където има ангажирани български граждани, Външно министерство трябва да проявява ангажираност. Защо се проявява двоен стандарт, недоумява Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" негодува, че е нулева реакцията от страна на Външно министерство и от страна на българското правосъдие. Как е възможно гръцката жандармерия да задържа български граждани, а българската държава да не прояви загриженост, ядоса се Костадинов и изтъкна, че българската държава по този начин казва на сънародниците ни: "майната ви".

"Възраждане" настоява за бърза реакция на служебния външен министър по случая, в противен случай партията на Костадин Костадинов ще вземе бързи и своевременни дейности.

Полицията в Гърция спря българи, опитали се да посетят лобното място на Гоце Делчев

Полицията в Гърция спря българи, опитали се да посетят лобното място на Гоце Делчев

Посланикът ни в РСМ пък положи цветя на гроба на революционера в Скопие