Който е да е подписал пътната карта за изграждането на "Балкански поток" или по-известен още като "Турски поток" е ясно, че тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова и ГЕРБ носят отговорност. Кой носи отговорност за текущо взиманите решения в енергетиката? Този въпрос отправи бившият енергиен министър в кабинета на Кирил Петков - Александър Николов пред БТВ.

Той обясни, че документът (пътната карта) за Балкански поток e важен, тъй като описва механизмите за проекта. Проектът е реализиран и данните по него са ясни от много време - странен е моментът, в който се появява дискусията отново, при положение, че се очаква сглабяне или разглабяне на некоалицията, посочи Николов.

Той запита кой носи отговорност в момента за сектор "Енергетика". Всяка една дума, която кажа, ще бъде интерпретирана като политическо изказване. Проблем е, че липсва прозрачност и отговорност за "Балкански поток", по думите на Николов.

Той запита какво се случва и със сезирането на Арбитражния съд, касаещ синьото гориво от "Газпром"? "Какво се случва с парите, които трябваше да влязат в "Булгартраснгаз" след арбитражния риск, който България трябваше да предяви заради спирането на газоподаването от Русия. Каква е причината да има толкова гробовно мълчание по темата за енергетиката?", недоумява Александър Николов.

Договорът с Боташ - за да станела България търговски играч на газовия пазар

Договорът с Боташ - за да станела България търговски играч на газовия пазар

Росен Христов пита и какво ще стане, ако Азербайджан ни спре газа