ГЕРБ и БСП в спор чия е сметката за пораженията след вчерашните протести. 

Българските полицаи заслужават уважението на всички българи за достойното си поведение, заяви от трибуната Вежди Рашидов от ГЕРБ. Протестиращите подложили българските полицаи на крайно унижение. Той изрази смущението си от гледката след съборените палаткови лагери. Там все едно живеели всичко друго, както каза Рашидов, но не и хора. Депутатът настоя СО да изпрати сметката за почистването след метежите на организаторите на протеста- Отровното трио и президента.

Извозиха 10 камиона с боклуци след вчерашния протест

Извозиха 10 камиона с боклуци след вчерашния протест

Екипи на Столичната община описват щетите

Тези щети трябва да ги плати един човек и той се казва Бойко Методиев Борисов, смята Георги Свиленски.

Накрая ще се окаже, че всичко си е оцапано, защото Бойко Борисов ви го е оцапал, не се даде Вежди Рашидов.

Припомняме, по-рано стана ясно, че са били извозени 10 камиона с боклуци след вчерашния протест.

На днешното заседание левите защитиха протестиращите. БСП не се регистрираха за началото на днешното заседание, като дадоха заявка и в бъдеще кворумът да е ангажимент на управляващите партии.

От своя страна Тома Биков от ГЕРБ заяви, че президентът Румен Радев призовавал за радикализация на протеста и вчера тази радикализация се състояла. Партията заставала зад действията на полицията. 

Палатките вдигнати заради открити опасни предмети в тях

Палатките вдигнати заради открити опасни предмети в тях

Вътрешният министър Терзийски докладва пред депутатите за задържаните и ранените

Вътрешният министър Христо Терзийски докладва пред парламента за вчерашните ексцесии. Той обясни, че са били извадени жълти павета срещу полицаите. Пред Партийния дом е стоварена и слама, като е направен опит тя да бъде запалена.

От Столичната община събощиха, че при извършения оглед са установени около 6 кв м изкъртени жълти павета в района на пл. "Независимост" и бул. "Цар Освободител", както и изкъртени и счупени тротоарни плочки и бордюри. На място е намерен изваден пътен знак и е установен липсващ капак на отводнителни шахти около куполите на Ларгото. На парапета при подлеза на Президентството липсват облицовъчни плочи и решетка от английския двор на Президентството. Две от вратите на сградата на Народното събрание са със счупени стъкла.