Има хора, които от опозицията ги наблюдаваме от няколко месеца, непрекъснато държат под напрежение отношенията в парламента и то затова и работата трудно върви, заяви пред БНТ Красимир Велчев, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

Той допусна, че е възможен "ремонт" на кабинета. Според него напрежението в парламента не е случайно и БСП тактиката явно е такава, от сега започва подготовката. "Идеята на БСП е заедно с евроизборите, да има и парламентарни такива", обясни той.

Не знам какво целят с това, след като всичко в държавата върви добре и икономика, и външна политика, каза още той.

Кабинетът Борисов 3 оцеля
Обновена

Кабинетът Борисов 3 оцеля

Вторият вот на недоверие, внесен от БСП, не мина

Велчев оцени изминалото европредседателство като едно изкуствено повишаване на напрежението, за да се покаже пред Европа и пред нашите партньори, че в България не всичко е толкова стабилно, колкото е в действително.

Той обясни, че е "За" институциите помежду си да внимават какво говорят, защото не може да има силна държава със слаби институции и когато те са в конфликт, това не вещае нищо добро.

Велчев призова институциите да работят заедно и да не се прехвърля вина. Да бъдат по-обрани в думите си и да внимават какво говорят, посъветва той политиците. 

Борисов и Нинова си стиснаха ръцете за мигрантите

Борисов и Нинова си стиснаха ръцете за мигрантите

След извънреден председателски съвет лидерът на БСП представи проекторешението