Влизането в еврозоната няма да доведе до сериозно поскъпване на цените в България. Това заяви пред БНР главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева, която е бивш еврокомисар по бюджета.

Още по пътя към валутния съюз страната ни ще укрепи допълнително икономическата и финансовата си система, категорична е Георгиева.

България е готова да влезе в еврозоната

България е готова да влезе в еврозоната

От АИКБ бранят решението на правителството

Тя обясни, че разбира притеснението от поскъпването на стоки и услуги. "Аз смятам, че това притеснение не трябва особено много да си го слагаме на сърце, защото нашите цени на практика с връзването на лева към еврото - те са в евро само, че 50% по-ниски", обяви Георгиева.

Приемат България в чакалнята на еврозоната след около година

Приемат България в чакалнята на еврозоната след около година

Европа наблюдава реформите в банковия сектор и борбата с корупцията

България трябва да направи множество реформи, препоръча бившият ни еврокомисар.По думите й, ако си мислим, че с еврозоната можем да си решим проблемите на образованието, явно грешим.

Еврогрупата вероятно ще подкрепи България за еврозоната

Еврогрупата вероятно ще подкрепи България за еврозоната

Според източници

Припомняме, в понеделник премиерът Бойко Борисов се срещна с главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

Георгиева представи на премиера новоназначения постоянен представител на Световната банка за България, Чешката република и Словакия Фабрицио Дзарконе. Той пристигна в България на 1 август, за да поеме новия пост.