В студиото на Нова телевизия заместник-председателят на парламента Кристиян Вигенин заяви, че не вижда причина депутатите от ИТН да се отцепват, те просто биха могли да не подкрепят вота на недоверие. Според него "в рамките на седмица-две са предали своите избиратели". "Сигурно ще има нужда от персонални промени в правителството". Такава е позицията на Вигенин.

Той е съгласен, че в парламента има напрежение, но по думите му "нищо в пленарната зала не се е решило с физическа сила, (всичко е) въпрос на гласове и политическа воля. Има мнозинство, което в негативен смисъл е в състояние да събере достатъчно гласове, за да отстрани председателя на НС. Тези партии очевидно имат съвпадащи интереси. Вотът на недоверие не е предрешен, защото там има по-различен залог. Може би до сряда, когато ще се гласува, ще настъпи успокояване на ситуацията", посочи той.

Вигенин: Коалицията не се разпада

Вигенин: Коалицията не се разпада

Другите коалиционни партньори занимават общността с дребнави въпроси

Според него БСП няма да се бърка в избора на евентуален нов премиер. "Основна задача на "Продължаваме промяната" е да осигури мнозинство, не е наша задача. Към тях са и критиките, ние заставаме твърдо за тях. Възразявам да се говори, че едни депутати може да бъдат пазарувани." Той каза, че президентът "би могъл да подкрепи правителството в по-голяма степен", смята Вигенин.

Нинова: Г-н президент, спрете да спекулирате с Македония!

Нинова: Г-н президент, спрете да спекулирате с Македония!

Да използваш истинското родолюбиво чувство на българите, за да си правиш политически пиар и да трупаш личен рейтинг е подлост

Вигенин не може да си представи каква политическа хигиена биха имали гласувалите за сваляне на правителство по предложение на ГЕРБ. "Властта има проблем с подкрепата след оттеглянето на ИТН, но той може да бъде решен", подчерта Вигенин. И допълва, че ако има начин недоволството на ИТН да бъде преодоляно и те да се върнат в коалицията, това би било хубаво и той би подкрепил подобно развитие.