Г-н президент, спрете да спекулирате с Македония! С това обръщение с пост във фейсбук реагира лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова на коментара на държавния глава Румен Радев от тази сутрин. Два поредни дни Румен Радев критикува правителството за отношенията с Република Северна Македония, а покрай това отправя и критики за политическата криза.

"Съмненията ги внушавате вие!", гневна е Нинова на непрекъснатите думи на президента за неясните и прикривани от правителството неща, което потваря и тезите на "Има такъв народ".

Радев предупреди Петков: Да не сваля ветото, иначе ще има тежки последствия

Радев предупреди Петков: Да не сваля ветото, иначе ще има тежки последствия

Като всички българи следи с огорчение разпада на това Народно събрание

"Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския национален интерес. Питам онези, които твърдяха, че на 24 май при посещението в Рим ще пуснем Македония : Къде сте? 24 май мина. Питам онези, които твърдят ,че до края на френското председателство през юни ще пуснем Македония: Ако на Европейския съвет другата седмица заявим - Не, ще излезете ли да се извините, че лъгахте?

Да използваш истинското родолюбиво чувство на българите, за да си правиш политически пиар и да трупаш личен рейтинг е подлост.

И господин президент, когато заявявате - те политиците да направят това, те политиците да не правят онова, не забравяйте, че вие също сте политик, при това един от първите в държавата."

Вицепремиерът припомня и приетото миналата седмица еднозначно решение, че всяко предложение от Брюксел ще се изпраща в Народното събрание. Обяснява и че парламентът трябва да се произнася именно защото там е ратифициран договора с Република Северна Македония. "Никой друг орган не може да променя условията по този договор." Също така там процедурата ще е прозрачна, публична и всички ще се запознаят с истинските факти - и управляващи, и опозиция, и общество.

Корнелия Нинова обвързва и нееднократните критики на Румен Радев с обтегнатата политическа ситуация: "Г-н президент, искате ли да се върне модела Борисов, когато той взимаше еднолично решения и за него парламентът беше едно нищо? Други внушават: защо се заобикаля Консултативния съвет по национална сигурност при президента? Никой не го заобикаля. Но той дава само консултации, докато решенията на НС имат силата на закон и са задължителни. И които ги наруши, носи отговорност. Затова искаме да е в Народното събрание."

Радев: Кабинетът и депутатите да не забравят държавата и гражданите

Радев: Кабинетът и депутатите да не забравят държавата и гражданите

Живеем в динамично време, в което развитието на икономиката изисква бързо внедряване на високи технологии