Огромна е цената заради забавянето на законопроектите, измерва се в пари - вторият транш на Плана за устойчивост е 724 млн. лв. Също дали сме дума пред гражданите и трябва да изпълним думата си. Това каза Крум Зарков, служебен министър на правосъдието, в предаването "Защо, г-н министър?" по бТВ.

Той коментира, че отхвърленият закон за "защитените лица" пречи на някоя партия. Ние скоро ще бъдем наказани и осъдени за нетранспонирането му по три причини - европейска директива, Плана за развитие, хората няма да бъдат адекватно защитени, поясни Зарков.

15 закона по ПВУ чакат депутатите да се сетят за тях, подсеща Пеканов

15 закона по ПВУ чакат депутатите да се сетят за тях, подсеща Пеканов

Първият транш от 1,37 млрд. евро по ПВУ е преведен

По промените за КПКОНПИ той отново уточни, че се дължат на промените на служебния кабинет, а не на "Продължаваме промяната" и обясни, че импийчмънтът на президента, заради който е спорът, не е възможен в измененията в антикорупционните закони.

Крум Зарков съобщи, че "политическата класа изпитва страх, че внесе ли се законът за промяна в механизма за разследване на главния прокурор, ще започнат компромати". "Ние такъв страх нямаме, утре законът ще мине през МС и ще влезе в НС, ще мине и през КС", обясни той.

МВР-шефът се надява на сериозна прокуратура както срещу дрогата, така и срещу корупцията

МВР-шефът се надява на сериозна прокуратура както срещу дрогата, така и срещу корупцията

Поне десетина производства касаят сериозни злоупотреби по много високи етажи на властта

Откак депутатите са в парламента дискусията за съставяне на правителство не е напреднала, смята Зарков. Той добави, че нови избори не са препоръчителни. По-добре е да има действащ парламент, но ако ще се събира, само за да обърква Изборният кодекс - няма нужда, е мнението на правосъдния министър.

За Зарков хартиената бюлетина и машинното гласуване нямат общо с резултата на изборите. "При нови избори БСП ще е отново надолу. Подходът на Корнелия Нинова е, че събира подчинени", поясни социалистът.

Крум Зарков отправи остри критики към хартиената коалиция

Крум Зарков отправи остри критики към хартиената коалиция

Причината е отхвърленото вето на президента за промените в Изборния кодекс