До вторник ще дам отговор дали влизам в политиката. Това обяви на пресконференция боксьорът Кубрат Пулев след среща с лидера на КОД д-р Петър Москов.

"Аз съм човек, който винаги ще се допита до специалисти във всяка една сфера. Смятам, че това е правилно и че трябва специалисти да управляват и да решават, а не да има шуробаджанащина. Това е моят стил на работа - екипна работа, която истински да е полезна за обществото и хората. Истински, с нова енергия. Аз го виждам като нов вид политика", допълни той.

Петър Москов предлага на Кубрат Пулев да влезе активно в българския политически живот

Петър Москов предлага на Кубрат Пулев да влезе активно в българския политически живот

Москов и Пулев били провели дълъг разговор за състоянието на България и проблемите на българските граждани

Пулев увери, че никога не би предал българите и посочи, че според него би могъл да е полезен в много области. "Аз съм човек, който няма да предаде 5 човека дори, а какво да говорим за 5 милиона. Не съм човек, който може да бъде манипулиран или да се продаде. Не съм човек, който може да бъде разиграван", настоя боксьорът.

Петър Москов посочи, че разговорът, който е водил с Пулев, е бил много съдържателен. "Видях човек с абсолютна готовност и изграден. Човек с ясни публични позиции. Това, което казах на Кубрат след разговора ни, е, че, неговото влизане в политиката трябва да носи неговите ценности: почтеността и честността му. Нашето предложение към г-н Пулев е той да бъде представляващият, лицето, гарантът, водачът на това обединение, защото той е човек, който е доказал, че може да гарантира с името, честността и действията си", изтъкна Москов.

Пулев коментира дали ще влезе в политиката по-рано и в ефира на Нова телевизия.

"Петър Москов ме покани на среща, за да обсъдим политическата ситуация. Вчера говорихме по телефона. Дали съм готов да вляза в политиката? Не смятам, че някои политици са по-готови от мен. За мен България е много по-важна от бокса", подчерта той.

Според него политиката е игра на манипулации, на договорки, а спортът е нещо много истинско. "На този етап все още не съм решил дали да вляза в политическия живот. Това е сериозен въпрос за мен. За съжаление, повечето депутати са жадни за власт и пари. Аз съм преодолял тези неща", поясни Пулев.