Страшната коалиция от трите възможни партии ГЕРБ, ДПС и БСП не би била добра за България по никакъв начин. Това заяви бившият премиер и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред БиТиВи.

По думите му калната машина на задкулисието не може да изплаши хора като Лена Бориславова или да накаже свестни хора да окажат от борбата за по-добра България. Лена Бориславова също се участва в листите на ПП за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април. ПП-ДБ не са получавали съвети от лидера на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Той не вярва, че вотът на гражданите ще бъде откраднат с хартиената бюлетина.

Кирил Петков коментира и изказването на бившия депутат Александър Дунчев, че в ПП имало задкулисие и че някои в партията се опитват да прилагат модела на ГЕРБ - обграждане с послушковци. "Нямаше с никого напрежение, който да слага каузата в отделните позиции в листите. Въпреки че сме 6 партии, успяхме да постигнем обединението, което сме се надявали", каза Петков.

Той коментира и посегателството върху Паметника на съветската армия в София. Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен, за да бъде част от историята, но да не бъде разрушен, смята бившият премиер.

ГЕРБ вече иска заедно с ДБ да махат МОЧА

ГЕРБ вече иска заедно с ДБ да махат МОЧА

Всички бързи мерки трябва да се вземат от областния управител, призова Борисов

Според него всеки може да премахва и премества паметници, но ние като българско общество трябва да влезем в дълбочината на този проблем и да поговорим сериозно коя е истината на нашата история. "Аз лично не вярвам, че в средата на нашата столица трябва да имаме паметник с човек, който държи шмайзер над главата си. Но, от друга страна, това е част от историята и не трябва да я забравяме. Да имаме толкова имена на руски генерали и да не знаем какво се е случило", каза още Петков.

Той коментира и годишнината от началото на войната в Украйна. "Става дума за един режим, който решава да влезе в територията на друга държава и да унищожи цялата инфраструктура". По думите му трябва да "излезем от територията и да го помислим на чисто човешко ниво". "Съчувствам със сърцето и душата си колко много хора страдат", коментира Петков.

Според него България е застанала на правилната страна на историята.

Еврокомисар иска да подкрепим с оръжие Украйна

Еврокомисар иска да подкрепим с оръжие Украйна

С разгърнато знаме и "Слава Украйна" бежанки от войната посрещнаха Валдис Домбровски u nas