От ГЕРБ се присъединяват към призива на колегите си от "Демократична България" да се премахне Паметникът на съветската армия от Княжеската градина в София. Незабавно тази плоча да бъде премахната, направете всичко необходимо от Столична община да се изисква премахването на самата плоча. За това настоя бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Всички бързи мерки трябва да се вземат от областния управител за плочата на МОЧА, която да се премахне. Не може в тази агресия и това кръвопролитие, ГЕРБ да заемат позиция за запазване на паметника. Сега трябва да бъдем категорично ясни, призова Борисов.

По думите му войната в Украйна е варварска агресия, а не освободителна война, затова и още от първия ден на войната знамето на Украйна стои в централата на ГЕРБ. Осъждането е фактор, който помага морално на Украйна, но ние искаме освен да помагаме на Украйна, да бъдем рамо до рамо с целия демократичен свят, увери като позиция на ГЕРБ Борисов и упрекна Кирил Петков в колеблива позиция, заради която сме изпуснали и време, а и сме използвали посредници.

Мъж с чук посегна на Паметника на Съветската армия в София

Мъж с чук посегна на Паметника на Съветската армия в София

Извършителят е задържан

Предложенията на ГЕРБ били директно със закон, през държавния резерв да помагаме на Украйна. Благодарение на тяхната глупост или корупция отишли милиарди левове към руската компания "Лукойл" и в същото време всеки един лев от цената на нафтата и бензина обогатявали определена група хора.

Въпреки критиките, с които засипа правителството на Петков, Борисов е доволен, че в 48-ото Народно събрание ГЕРБ били заедно с ДБ, ДПС и Български възход, като помагали на украинските бежанци.

51% от българите са на мнение, че Европа трябва да действа единно срещу всяка агресия

51% от българите са на мнение, че Европа трябва да действа единно срещу всяка агресия

Едва 9 на сто смятат, че трябва да се отстъпи пред исканията на Русия