Божидар Лукарски смята, че с НФСБ имат много допирни точки, а двете партии вече делят мястото в емблематичната сграда на "Раковски" 134. "Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия", коментира пред БТВ лидерът на СДС. 

"На последния изпълнителен съвет на партията аз дадох ясен знак, че курсът на СДС трябва да е към тази линия, която се покрива от НФСБ и Патриотите. Допирни точки са отношението ни към истанбулската конвенция, позициите ни спрямо руския патриарх, доста са нещата", допълни още Лукарски.

НФСБ откри новия си щаб и се готви за избори

НФСБ откри новия си щаб и се готви за избори

За откриването на офиса на "Раковски" 134 по съседски бе поканен и председателят на СДС Божидар Лукарски

Лукарски допълни, че за обединение с НФСБ може да се говори след 17 април, когато този разговор ще се води на партийно ниво по време на националния съвет на партията. По думите на Лукарски идеята му е подкрепена от по-големите регионални организации на СДС.

"На съвета на партията трябва да се реши дали ще има движение към консервативно патриотични организации или към дясно либерални организации, каквито са "Да, България" и ДСБ", обясни той

За Лукарски, ДСБ също са консервативна партия, но в алианс с "Да, България" придобиват "ясно изразен либерален уклон - нещо, което СДС не може да поддържа".

"СДС винаги е било носител на синята идея. СДС от десните партии е най-добре подкрепяна и сме с най-добрите структури, така че тази коалиция както искат да я кръщават, но "лилава коалиция" ще е по-точно", коментира още обединението на другите две партии Лукарски.

СДС скочи на Борисов, че не изгони руски дипломати - поддал се на натиска

СДС скочи на Борисов, че не изгони руски дипломати - поддал се на натиска

Позицията на правителството по скандала правела България втора категория в ЕС

Кой ще води коалицията между НФСБ и СДС не е ясно, според Лукарски е много рано.

"С Валери Симеонов имаме много добър личен контакт, но тези теми не сме ги обсъждали", добяви Божидар Лукарски. За него евроизборите са добър хоризонт, към който да се стреми една бъдеща коалиция.