Никой от ГЕРБ не трябваше да си подава оставката заради сделките на властта, но това беше решение на Борисов. Това заяви пред bTV Радио бившият лидер на СДС Божидар Лукарски.

Той цитира старата поговорка: "Каквото за всички, това и за гол Хасан. С какво е по-различен Цветан Цветанов от Цецка Цачева. Щом се иска нейната оставка, тогава идва въпросът защо не се иска оставката на Цветанов".

Освободиха двамата зам.-министри, уличени в „Апартаментгейт“

Освободиха двамата зам.-министри, уличени в „Апартаментгейт“

Красимир Първанов и Ваня Колева

Бившият председател на СДС каза, че друг въпрос е дали изобщо е трябвало да се искат оставки.

Припомняме, преди дни, след като ГЕРБ и СДС обявиха, че ще имат обща листа за предстоящите избори за Европейски парламент, бившият лидер на синята партия Божидар Лукарски поиска оставката на приемника си Румен Христов.

НАП подхваща сделките на "Артекс"

НАП подхваща сделките на "Артекс"

Приходната агенция отрече да са опростени просрочени задължения на фирмата

Днес Лукарски обясни, че е бил предизвикан от начина, по който този съюз е бил оповестен без темата да е обсъдена в рамките на СДС. "За г-н Борисов е ясно, че одобрява за себе си такава коалиция и това е достатъчно, но за нас като седесари е унизително", каза бившият лидер на СДС.

Според него от коалицията с ГЕРБ СДС ще оцелее по този начин, но може да се стигне и до претопяването му.
"Не е просто въпрос на оцеляване, а е въпрос на принципност - къде и как се позиционираш в политическото пространство. И това ще бъде оценено от избирателите, които не харесват ГЕРБ", допълни бившият лидер на СДС.

Борисов прие оставката на Цецка Цачева
Обновена

Борисов прие оставката на Цецка Цачева

Натиск категорично не е имало от страна на премиера, твърди тя

Според бившия син лидер не е изключено независимо от резултатите на изборите, ГЕРБ да обвини СДС за получената от избирателите подкрепа.

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

След като се разбра за новата придобивка на Цветанов, се оказа, че той има добра компания от хора във властта, които са закупили домовете си на преференциални цени.

По-рано през деня премиерът прие оставките на двамата зам.-министри - Красимир Първанов от министерството на енергетиката и Ваня Колева от ведомството на спорта.