Шефът на изборния щаб на  Реформаторския блок Божидар Лукарски настина е казал, че искането на РБ Бойко Борисов да не бъде премиер, а Цветан Цветанов - вътрешен министър, е било трик за привличане на избирателите.
Това става ясно от публикация на в. „24 часа", придружена с аудиозапис (въпросната реплика е на 1,35 мин. от записа).

„Заради големия интерес, който възбуди в нощта на вота интервюто на "24 часа" с лидера на СДС и шеф на Националния предизборен щаб на  Реформаторския блок Божидар Лукарски пускаме разговора едно към едно.
Той се проведе в 22 ч - 3 часа преди пресконференцията на РБ" - се казва в публикацията.

Припомняме, на пресконференцията журналисти от различни медии многократно питаха Лукарски дали е казвал,  че говоренето срещу Борисов и Цветанов е било  предизборен трик, като цитираха следния пасаж от интервюто в "24 часа":

Ще продължавате ли да настоявате Борисов да не е премиер, а Цветанов да не е министър?
Мисля, че за ГЕРБ ще е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега.
Реално не би трябвало да се поставят персонални условия, защото спасението на България не зависи от различни персони, а от обединението около идеи и политики. Нормално е, след като ГЕРБ са първа политическа сила, да искат да излъчат техния лидер за премиер. Така че това не е проблем за нас.
А за вътрешния министър не е ултиматум, а по -скоро препоръка към ГЕРБ. Мисля, че доста от порочните практики в управлението на ГЕРБ бяха свързани с нещата, които г-н Цветанов извършваше в МВР."

По-късно на пресконферпенцията през нощта Лукарски каза, че не бил произнасял думата "трик".