Членовете на Северномакедонското правителство решиха за съвместно честване на светите братя Кирил и Методий, свети Климент Охридски, свети Наум и цар Самуил. Това стана по време на правителственото заседание, ръководено от премиера Зоран Заев, съобщиха македонските медии снощи.

Това е в изпълнение на член 12 от Протокола към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, подписан в София на 10 юни 2019 година. 

Пендаровски благодари на Борисов за подкрепата ни към Македония

Пендаровски благодари на Борисов за подкрепата ни към Македония

Борисов препоръча на Босна и Херцеговина кои сфери да подобри

Според официалното съобщение на македонското правителство до края на годината Българо-македонската експертна комисия по въпросите на историята и образованието трябва да разреши въпросите от общата история свързани с Илинденското въстание, Гоце Делчев и др.

Северномакедонското правителството подкрепи предложението на комисията за преглед на учебния материал в учебниците за шести клас в България и за седмия клас в Македония (Средновековие) до края на 2019 г., уверяват от Скопие. 

Македонският президент призна, че Гоце Делчев е българин
Обновена

Македонският президент призна, че Гоце Делчев е българин

Пендаровски: Гоце Делчев се е обявявал и се е определял като българин

Министрите бяха информирани, че двете страни са разгледали годишния доклад на експертната комисия, в който се посочва постигнатия напредък в областта на древната история.

При всяко официално отбелязване на тези личности да се подчертава историческата истина за нашата обща история и това публично да се оповестява, информират от институцията на Зоран Заев. 

Руски комици, представили се за Порошенко, погодиха номер на Заев

Руски комици, представили се за Порошенко, погодиха номер на Заев

Заев се извини за случката, която беше определена от опозицията като "скандал"