Службите не се използват за саморазправа с политически противници. Службите се използват от политици за създаване на недоверие и интриги, напрежение и за печелене на ефирно време. Това заяви Маноил Манев от ГЕРБ в сутрешния блок на БНТ.

По думите му със сигурност в службите през последните 20 години били изградени и законови и всякакви други контролни системи, които да не позволяват службите да бъдат използвани в такъв порядък.

Той обясни, че службите подслушват само със законово установените правила. За да започне да се извършва СРС-то, трябва да има разрешение от съдията, преди това службите не могат да подслушват.

Официално: Радев уволни Георгиев като шеф на ДАНС и назначи Тончев

Официално: Радев уволни Георгиев като шеф на ДАНС и назначи Тончев

Той подписа два указа…

Службите на България задържаха живи шпиони - това е тяхната работа и това се случва на базата на събираната информация и законовите мерки, отчете Манев. Докато политици обясняват как службите не работят, няма как хората да се чувстват по-спокойни или да вярват в работата. Когато унищожаваш системата, МВР, ДАНС, и обясняваш, че те не работят, политиците разрушават този авторитет. Когато разрушиш доверието, няма как да вярваш, че тази служба работи, категоричен бе той.

На въпрос кой записваше премиера, той отговори че трябва да се разследва, за да се докаже. Според него това е по-важно от това да "хванеш, че шест човека офицери работят активно умишлено срещу интересите на българската държавата, това е много по-важно от това работят ли службите, или не".

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Борисов заподозря, че махат шефа на ДАНС заради разкритите руски шпиони

Той прогнозира, че повече никой няма да разкрие руски шпиони у нас

Маноил Манев повдигна въпроса дали на тези шефове на служби са им дали информация, че ще има разправа с тях за това, че са хванали руските шпиони. Той апелира да се отговори на този въпрос.

"Задаването на въпроси кой е излязъл в отпуска, че като е излязъл в отпуска, да не би да няма заместници? Разчитането е според това колко ти е угодно като политик да го представиш. Упражняват се политиците, търсейки оправдание да уволняват хора, които лично са решили, че ще уволняват, това е истината. Както виждате, е много лесно", заяви Маноил Манев.

И Димитър Георгиев смята, че махането му е свързано с аферата с руските шпиони

И Димитър Георгиев смята, че махането му е свързано с аферата с руските шпиони

От ДАНС не били подслушвали политици

Той коментира и предстоящите избори, като уточни, че ГЕРБ работи за изборите, листите са готови и че скоро българските граждани ще ги видят. Манев не отговори на въпроса дали Бойко Борисов ще води листа. "Изпълнителната комисия на партията ще представи листите и там всички ще бъдат подредени. Дай Боже изборите да минат добре, защото това, което се случва в момента, е да се занимава правителството с всякакви други лични назначения и уволнения, а не с правенето на избори, осигуряване на охраната на машини в чужбина", изтъкна Манев.

Той настоя, че ГЕРБ трябва да се справят, за да има наистина честни и успешни избори. ГЕРБ може да управлява. Резултатите от изборите ще покажат какво искат българските граждани. Изнасянето срещу ГЕРБ на общи приказки и изчегъртването на това, което е направило ГЕРБ, играе лоши шегички на хора, които няма какво да предложат, а са се концентрирали единствено и само в унищожаване и разрушаване, допълни Манев. Тези хора трябва да се сетят, че България се нуждае от политики и справедливост, но тази справедливост да минава през съда, а не през телевизионните студиа. Нека който говори, да говори отговорно, каза още той.

Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Рашков: ДАНС и ДАТО са подслушвали политици

Според него се унищожават материали...