Коалицията "Изправи се! Мутри, вън!", която се яви на парламентарните избори на 4 април, ще се яви и на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. В това увери един от лидерите на формацията Мая Манолова пред БНТ.

Тя обясни, че две граждански организации са в основата - "Изправи се.БГ" и "Отровното трио", както и три партии - Движение "България на гражданите" (ДБГ), Единна народна партия (ЕНП) и "Движение 21".

БСП подписа предизборно споразумение с АБВ и “Нормална държава”
Обновена

БСП подписа предизборно споразумение с АБВ и “Нормална държава”

Досегашните партньори остават такива и името на коалицията "БСП за България" не се променя

На изричен въпрос дали "Движение 21" на Татяна Дончева остава в коалицията, Манолова потвърди, че остава. "Татяна Дончева е едно ярко лице, което всеки отбор иска да има. Трите партии са политически субекти и всяка една от тях има свои ръководни органи, които им дават мандат да водят разговори за явяване на изборите, за подкрепа на платформи и политики", каза тя.

В тази връзка припомняме, че в петък председателката на БСП Корнелия Нинова обяви, че за предстоящите предсрочни парламентарни избори щяла да се регистрира голяма лява коалиция, в която участие ще вземат БСП, АБВ, "Движение 21" на Дончева, "Нормална държава" на Георги Кадиев, както и други формации.

Ние имаме подкрепата на десетки граждански организации и инициативни комитети, похвали се Манолова.

Ние стоим зад принципите, които обявихме и на 4 април - за демонтиране на едноличния модел, за изгонване на мафията от властта, за възстановяване на демокрацията, съдебна реформа, повишаване на доходите, обясни тя.

Мая Манолова уточни, че в листите на коалицията ще има превес на гражданите пред партиите. Показахме, че "Изправи се! Мутри, вън!" е успешен формат. Макар да бяхме най-малката парламентарна група, със сигурност бяхме най-активната, категорична бе тя.

Манолова е убедена, че политическите формации на промяната ще имат по-голямо доверие в следващия парламент. "Промяната е необратима, тя се усеща. Хората вече не искат да мълчат, искат промяна, ясни антикорупционни действия", изтъкна още тя.