БСП-София търси кандидат за кмет, който да решава проблемите на хората. Това заяви социалистът Георги Свиленски пред Нова тв.

Левите искат кметът на столицата да прави качествени ремонти, да провежда честни обществени поръчки. Мая Манолова е един от хората, който отговаря на този профил, изтъкна Свиленски.

Текат номинациите в партийните структури. Мая Манолова е човек с най-много номинации, подчерта червеният депутат. Целта на партията е да се свали ГЕРБ от власт в София.

Възходът на Бойко Борисов започва от кметския пост, затова по мнението на Свиленски редно е падането му от власт да започне от столицата.

Той не пожела да коментира избора на нов главен прокурор.

За Кирил Добрев  Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София

За Кирил Добрев Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София

БСП ще извади ново поколение политици на местните избори, смята той

Председателят на предизборния щаб на БСП за местните избори Кирил Добрев по време на събора на партията на Бузлуджа, също обяви, че Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София.

Самата Мая Манолова заяви преди дни, че тя сама ще реши дали да се кандидатира за кмет на София и ако реши, би се явила като самостоятелен играч.

Настоящият столичен кмет Йорданка Фандъкова обясни, че ще обяви решението си през септември. По думите ѝ има номинации за нейната кандидатура, но тя все още не е решила дали ще участва в изборите наесен.

Припомняме, че още на 28 юни кметът на София заяви, че все още не е решила дали ще влезе в битката за кметския пост.

В събота, 20 юли, вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че не вижда нищо спорно в номинацията на Фандъкова за кмет на София.

Според социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг, Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се кандидатира на предстоящите местни избори. Изследването разкрива, че има вероятност Фандъкова да отиде на балотаж с настоящия омбудсман Мая Манолова, ако и тя бъде кандидат.

Манолова се кандидатира за столичен кмет, ако продължат подигравките с хората

Манолова се кандидатира за столичен кмет, ако продължат подигравките с хората

А машината за вота се оказват свидетели на кражба на гласове