"Със сигурност ще обявя своето решение дали ще се кандидатирам за кмет на София, когато го взема. Това ще бъде, когато наближи времето за това". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод предстоящите местни избори.

Тя смята, че всички кандидати внимателно обмислят и вземат решения и се надява, че ще предложат добри предложения за града.

"За съжаление виждам, че насоката на кампаниите обикновено е в негативен план", подчерта тя.

Манолова се шегува: Питайте ме дали искам да съм министър на финансите

Манолова се шегува: Питайте ме дали искам да съм министър на финансите

Нямала намерение да се кандидатира за кмет на София

Относно подадената оставка на шефа на "Строителния контрол" в Столичната община - архитект Влади Калинов, Фандъкова отбеляза, че той е професионалист, но се е съгласил, че има нарушения.

Тя изтъкна, че за нея доверието е изключително важно и е доказала, че не допуска да има съмнения в законосъобразността на действията й.

Фандъкова поиска и получи оставката на шефа на строителен контрол

Фандъкова поиска и получи оставката на шефа на строителен контрол

Заради терасата с барбекю на Пламен Георгиев

По повод критиките към ремонтите в столицата кметът заяви, че най-големите проблеми са свързани с изпълнението на големите проекти.

За бъдещето на Борисовата градина столичният Фандъкова обясни, че целта на заложения устройствен план е да се запази незастроената територия и да не се допусне ново строителство и застрояване.

"Настоявам Борисовата градина да се запази във вида, в който я познаваме. Не допускаме ново строителство", категорична е тя.

Столичният кмет съобщи още, че от 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. "България", който ще затрудни движението в тази част на града.

Фандъкова обеща да защити Борисовата градина от строежи

Фандъкова обеща да защити Борисовата градина от строежи

Автокъщата в Борисовата градина да стане музей или атракцион, но без строежи

Фандъкова подчерта за пореден път, че презастрояването в София е сериозен проблем, който съществува от десетилетия.

Припомняме, че вчера по време на заседанието на Столичния общински съвет, тя подчерта, че го изпитва на гърба си в своя квартал.

Тя поясни, че е поискала от Народното събрание спиране и посочване на краен срок за връщане на земеделски земи, но все още такова решение нямало.

Фандъкова изпитала на гърба си презастрояването в София

Фандъкова изпитала на гърба си презастрояването в София

Тя призова когато се говори за проблемите да се забрави за популизма