Своеобразен флашмоб направиха Мая Манолова и десетина нейни съмишленици в последния работен ден на депутатите за седмицата.

Причината за акцията, озаглавена "Аларма срещу хартиената бюлетина" - сред основните точки в дневния ред на депутатите в петъчния ден е именно промяната на Избирателния кодекс, която предвижда избирателите да имат избор по какъв начин да гласуват - на машина или с хартиена бюлетина.

Предложението е входирано от БСП, които впрочем бяха сред партиите, подкрепили отпадането на хартията по време на краткия живот на 46-тото Народно събрание. Подкрепа за промяната изразяват от ГЕРБ и ДПС, като по този начин най-вероятно ще бъде събрано нужното мнозинство за приемане на предложението.

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Хартиената бюлетина мина на първо четене в комисия, ДПС иска машините на Тотото

Три законопроекта променят Изборния кодекс те са на БСП, "Възраждане" и "Продължаваме промяната".

"Хартиената коалиция ГЕРБ, БСП и ДПС очевидно не могат да печелят избори по друг начин, затова връщат хартията, за да влязат в народното събрание през задния вход", каза Мая Манолова, която, заедно със съпартийците й разхвърлиха символично протоколи от секционни комисии именно през задния вход на парламента - вход "Север", откъдето обичайно влизат народните избраници.

"Раздадохме на депутатите протоколи, ето на това приличат, задраскани, размазани.Това са протоколи от местните избори в София. Фандъкова по този начин спечели изборите, така откраднаха гласовете на столичани - с фалшифицирани протоколи", остър бе лидерът на извънпарламентарната партия.

По думите на бившия омбудсман въпросните три политически сили нямали никакво намерение да правят кабинет, както и да се занимават с проблемите на хората, а искали нови избори, от които да се облагодетелстват електорално.

Манолова не пропусна и да сложи сол в раната на старата си вражда с председателя на БСП Корнелия Нинова: "ГЕРБ така печелят избори. Сега и Нинова е решила да печели избори по този начин, за ДПС е ясно. Позор, пълен позор!"

Нинова: БСП няма да участва в хартиена коалиция

Нинова: БСП няма да участва в хартиена коалиция

Вежди Рашидов не бил избран за шеф на НС като представител на една партия