"Изправи се. БГ. Ние идваме" няма да подкрепи управление и правителство с участието на ГЕРБ и ДПС. Ние в преговори с тях няма да участваме. Такава позиция декларира лидерът на коалицията Мая Манолова пред журналисти в кулоарите на парламента за поканата на ИТН за съставяне на кабинет.

От коалицията не искат министерски постове, позиции и не желаят да участват в парцелиране на властта. Все пак от коалицията искат да чуят разговорите и персоналният състав, защото е важна програмата и хората, които ще извършат промяната, посочи тя.

Състезанието със законопроекти започна
Обновена

Състезанието със законопроекти започна

Бе внесен и проект на Решение за изслушване на служебния министър

Манолова не си мисли, че ИТН не си дават сметка за огромното очакване и надежда на хората да има едно почтено правителство, което да се заеме с проблемите на хората и да върне доверието в институциите. Според нея едва ли някой може да се скрие от ИТН, като е поел публичен ангажимент и не го изпълнява. Тук става за политическа и морална отговорност за поети или неизпълнени ангажименти, уточни Манолова.

Тя не знае кои са поканените партии за съставяне на правителство, защото поканата е персонална.

Пенсиите - условието на Манолова за подкрепа на ИТН

Пенсиите - условието на Манолова за подкрепа на ИТН

Според нея хората очакват промяна

Манолова няма да отстъпи от приоритетите си за съдебната реформа, ревизия на предишното управление, преизчисляване на пенсиите и повишаване доходите на хората. Ние ще участваме в разговорите с ИТН в събота, имаме покана по сформирането на правителство, уточни тя.