"Когато си казал, че трябва да правиш промяна, трябва да си държиш на думата. Това, за което ние настояваме, е премиерът Кирил Петков да се намеси и да бъдат предложени поправки в Кодекса за социално осигуряване за истинско преизчисление на пенсиите на база на дохода през 2018, 2019 и 2020 г.". Това заяви лидерът на ИБГНИ Мая Манолова пред БНТ.

По думите ѝ за съжаление огромна част от пенсионерите се почувствали излъгани, а останалите не получили това, което очаквали.

Манолова е изненадана защо точно ресорът в социалната политика е в ръцете на БСП. ГЕРБ е последната политическа сила, която има правото да говори за пенсиите и за хората с увреждания, посочи Манолова.

И бивш социален министър не разбира какво става с пенсиите

И бивш социален министър не разбира какво става с пенсиите

Христина Христова: В някои агенции дори трябва да се укрепи държавната администрация

Според нея е крайно време да бъдат сложени юзди на колекторските фирми. Тя подарява на Нинова законопроекта за колекторските фирми и Закона за частния фалит, за да може да се доведе неговото изпълнение докрай. Дяволът е в детайлите, когато става въпрос за законодателни решения, уточни Манолова.

Тя не чува да се говори за някои от основните и знакови положения, които да влязат в законопроекта за колекторските фирми. Очакванията на хората е да има експедитивност. Ролята на гражданските платформи и общество е да подкрепя добрите решение и да натиска да се случват още неща, които хората очакват, подчерта Манолова.

ИБГНИ помага на правителството с конкретната си работа за подкрепа за българските граждани. Трябва да се започне дебат и за това дали трябва да се внасят отпадъци за изгаряне в България.

Експерти от три министерства готвят компенсации за пенсионерите

Експерти от три министерства готвят компенсации за пенсионерите

Общият разход за пенсии и добавки през 2021 г. е с над 2,2 млрд. лв. повече от 2020 г.