Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова е доволна и адмирира работата на служебното правителство.

В отговор на журналистически въпрос, тя открои напористите действия на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, на здравния министър Стойчо Кацаров, на икономическия министър Кирил Петков и на финансовия министър Асен Василев. Ние подкрепяме действията на една голяма част от министрите в служебния кабинет, защото съвпадат с очакванията на хората, изтъкна Манолова.

Татяна Дончева: Спецслужбите се използват за клюки

Татяна Дончева: Спецслужбите се използват за клюки

Какъвто и закон да бъде даден, отново ще се правят неща извън закона

"Тъй като ГЕРБ много се възмущават от тези кадрови промени, - може би трябва да си спомнят какво направиха те през 2009 г. - просто изметоха всички шефове на службите. В целия сектор "Сигурност" беше направена чистка, каквато никога не е правена", категорична бе Манолова.

По думите й ако искаме службите да работят в интерес на хората, да спазват закона, да противодействат на корупцията и престъпността, би следвало да се осъществява граждански контрол и да бъдат поставяни на различни нива почтени хора. "Ние ще кажем нашето мнение за работата на службите, след като видим резултати от тяхната дейност. По делата им ще ги съдим", отбеляза Манолова.

Маноил Манев: Спецслужбите се използват за ефирно време

Маноил Манев: Спецслужбите се използват за ефирно време

България се нуждаела от справедливост, която да минава през съда, не през ТВ студиата

Тя се надява службите да спрат да работят в интерес на партийно-политически групи, а да работят за това, за което са създадени - да защитават обществения интерес, да се противопоставят на корупцията и на високите етажи на властта, независимо от кого са заети", подчерта Манолова.

Цветан Цветанов: Рокадите в спецслужбите са отговорност на служебното правителство

Цветан Цветанов: Рокадите в спецслужбите са отговорност на служебното правителство

И той бил подслушван

Припомняме, на 20 май в ДАНС започнаха вътрешна проверка след като ген. Атанас Атанасов от "Демократична България" обяви, че има данни, че 32 политици от "Има такъв народ", ДБ и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани от звено "Вътрешна сигурност" на МВР, ГДБОП и ДАНС. За следени политици потвърди и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той заяви и че спрямо премиера ген. Стефан Янев също е било прилагано СРС.

На 25 май от Спецсъда отрекоха да са издавали разрешение за прилагането на СРС спрямо настоящия премиер.

На 26 май бе сменен шефа на ДАНС Димитър Георгиев.