Проверките за подслушванията обикновено са кръстосани, извършвани са различни проверки на МВР и ДАНС. Това заяви съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева в сутрешния блок на БНТ за скандала с политическите подслушвания.

Дончева не се съмнява във волята на служебния вътрешен министър Бойко Рашков да доведе нещата докрай. Политическият въпрос е политически, но е важно да се съберат фактите, посочи тя и допълни, че анонимните източници не са анонимни за проверката, а са анонимни за обществеността.

Кръстосването на материалите за подслушване е важно и е важно да се съберат колкото се може повече заявления", подчерта тя и призна, че е подслушвана от години.

Анализ на НОЩ и ексминистрите на здравеопазването, иска Кацаров

Анализ на НОЩ и ексминистрите на здравеопазването, иска Кацаров

Да се посочи причината за високата смъртност по време на епидемията

Тя не мисли, че е мината някаква граница, а служебният вътрешен министър оповестява пестеливо и точно информацията. Въпросът е, че това, което трябва да се направи, е ефективен граждански контрол и ефективно Бюро за подслушванията.

Дончева настоя за сериозна проверка на частните подслушвателници. Не е тайна за МВР кои са и с какво се занимават, според нея. "Нямаме най-големите служби. Ние тази работа я използваме за клюки и за да притискаме хора", категорична бе Дончева.

Според нея, ако ГЕРБ не били дошли на власт, Цветан Цветанов щял да бъде осъден и на трета инстанция.

Какъвто и закон да бъде даден, отново ще се правят неща извън закона, изтъкна Дончева.

Парламентът ще проверява правителството 10 години назад

Парламентът ще проверява правителството 10 години назад

Мая Манолова: Вече са постъпили десетки сигнали в комисията

Оценката на Дончева за първите действия на служебния кабинет - воля и решимост за разграждането на модела, установен у нас. ГЕРБ направили система, при която доскорошни заместник-министри да заемат професионални позиции от неподходящи и неподготвени хора. Дали обаче всички назначения са точни и правилни - нямало правителство, което да не бъде упрекнато.

В общи линии посоката на служебното правителство е правилна, похвали Татяна Дончева служебния кабинет. В нейните представи може да се сбърка назначаването на министър и областен управител, но другите назначения "могат да ти изядат главата на служебния кабинет и на партиите на протеста".

Манолова за спецслужбите: По делата им ще ги съдим

Манолова за спецслужбите: По делата им ще ги съдим

Тя е доволна и адмирира работата на служебното правителство

Тя посочи, че новото правителство, ако е от партиите на протеста, ще запази част от служебните министри. Ние имаме нужда от човек, който е разбирач, визионер и прекрасен администратор, обясни Дончева.