Да обединим всички малки недоволства в обща платформа на гражданското недоволство в България. Тази идея обяви председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред Bulgaria ON AIR.

По думите й цели системи в държавата отказват да функционират, разпадат се пред очите ни. През последните дни протестираха срещу добива на нефт, протестираха майките за липсата на достатъчно лични асистенти. Протестираха и от малкия бизнес, срещу поредното сметище, срещу липсата на вода, чистотата на въздуха. 

"Това са множество протести, властта не успя да се справи с проблемите на хората, тя създава проблеми. Превърнаха България в сметището на Европа", коментира Манолова.

Според нея нищо не се прави за решаване на проблемите. Проблемите стават необратими и национални. Хората наистина не знаят утре какво ще им се случи, убедена е тя.

"Всички тези хора не искат нищо повече от почтеност, предвидимост, некорумпираност и далновидност в управлението", заяви Манолова.

Според Манолова, която до местните избори бе национален обмудсман, язовирът в Перник е източван в рамките на месеци или година, за да бъде по-евтин ремонтът на язовирната стена. Къде отидоха 32 млн. лева, обещани от Павлова за ремонт на тази язовирна стена. Да видим колко ефективни ще са мерките и това, че ще похарчат 1 млрд. лева ще напълни язовирите, призова тя пред Bulgaria ON AIR.

Мая Манолова подчерта, че не е разговаряла с президента Радев. В своето изявление, с което той сне доверието си от кабинета "Борисов-3", той е казал това, което тя вече правила от месеци - опита за обединение на българските граждани. Бившият депутат и омбудсман каза, че води разговори с инициативни комитети и граждански сдружения.

За две седмици проектът за изграждането на тръбата София - Перник е поскъпнал с 2 млн. лева. Всяка седмица ще поскъпва с още 1 млн. лева, това са пари на българските данъкоплатци, каза Мая Манолова.