"Валентин Златев не е тема на днешния разговор. Ние поставихме като основна тема борбата с корупцията, картелите и контрабандата. Помолихме от името на българския народ европейските институции за помощ за справяне с картела с горивата, защото нанася щети за над 1 млрд. евро." Това заяви Веселин Марешки в кулоарите на парламента след среща с представителите на ЕП.

Валентин Златев е в прокуратурата

Валентин Златев е в прокуратурата

Най-вероятно Златев е призован заради твърденията му, че българите купуват контрабандно гориво

Марешки заяви, че от "Воля" се извинили на гостите от ЕП заради това ,че в НС има депутат, който нарича част от българския народ "дебили".

Той припомни, че във връзка с думите на Златев, че върху него има чадър, е пуснал жалба до прокуратурата, но не вижда Златев да е назовал от кого е този чадър, което доказвало, че върху него нямало нито политически, нито прокурорски чадър.

"Това е политическа и прокурорска бухалка, която виси над главата ми", категоричен беше Марешки.

Според него много хора от администрацията и политическите партии са официално на работа в картела и затова защитавали интересите му.

По думите на Марешки неговите бензиностанции са дисциплинирали сектора и са допринесли за по-ниските цени на горивата.

Цацаров дава Марешки на спецпрокуратурата

Цацаров дава Марешки на спецпрокуратурата

Златев настоя за законодателните мерки за защита на легалния пазар на горива и санкции срещу нелегалните в бранша

"Голяма част от българските граждани палят свещичка и се молят да не ми съсипят бизнеса, за да могат да живеят по-добре", завърши Марешки.