Няма никакъв шанс да подкрепя вота на недоверие срещу третия кабинет на Борисов. Това заяви пред bTV лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Той разкри, че депутатите от партията му ще гласуват въздържали се, а той самият ще гласува "против".

Марешки изтъкна, че е готов да си подаде оставката заедно с депутатите от своята партия. Проблемът обаче бил, че "другите ще си останат на местата".

От Освобождението на България няма друга партия, която е изкарала цял мандат в парламента, без да е изцапана от корупция, с което съм горд, похвали той своята формация "Воля". Според него било показателно, че никой от протестиращите не се обявява срещу "Воля".

НС провежда дебатите по петия вот на недоверие към кабинета "Борисов-3"

НС провежда дебатите по петия вот на недоверие към кабинета "Борисов-3"

Самото гласуване на вота по закон е не по-рано от 24 часа след края на дебатите

По негови думи в исканията на протестиращите има резон. По тази причина те трябвало да се присъединят към "Воля", за да влязат в парламента повече некорумпирани депутати от тази партия.

Марешки изрази увереност, че формацията му ще влезе и в следващия парламент, и то с още повече депутати.

Относно БСП той заяви, че те искат да влязат във властта през задния вход - чрез служебно правителство, сформирано от президента Румен Радев. По думи на лидера на "Воля", за да постигнат целта си, социалистите били готови да работят с най-върлите си врагове. Според него обаче хората не ги искат, защото винаги досега, когато левицата е вземала властта след 1989 г., е следвала катастрофа.

С 5-тия вот на недоверие БСП показва пипалата на паралелната държава

С 5-тия вот на недоверие БСП показва пипалата на паралелната държава

Нинова доволна, че хората вече не ги е страх