Петият вот на недоверие към кабинета "Борисов-3", внесен от левицата, ще се обсъжда на извънредно заседание на парламента днес от 9.00 часа.

Темата е за корупцията.

Самото гласуване на вота по закон е не по-рано от 24 часа след края на дебатите.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството.

Вотът няма да е успешен и ще бъде отхвърлен. Това прогнозира финансовият министър Владислав Горанов.

Предсрочни избори в страната са възможни най-рано през декември тази година. Това прогнозира вчера социалният министър Деница Сачева.

Коалиционните партньори ще решат какви кадрови промени да направят след вота на недоверие.

Очаква се тази сутрин депутатите да бъдат "посрещнати" от протестиращи. Демонстрантите готвят национална стачка, като тя ще започне още в 7 часа.

11-и ден на протести в страната

11-и ден на протести в страната

От утре протестът преминава в национална стачка

Това бе заявено на снощния 11-и поред протест.

Припомняме, първият вот на недоверие към кабинета "Борисов-3" беше внесен на 17 януари 2018 г. с мотив - провалът на правителството с борбата с корупцията.

Гласуването беше на 25 януари и кабинетът "Борисов 3" очаквано оцеля. За събарянето на властта гласуваха 103 депутати. В подкрепа на управлението на Бойко Борисов се обявиха 131 народни представители. За да е успешен един вот на недоверие са нужни минимум 121 депутатски гласа.

Илхан Кючюк: ДПС подкрепя вота на недоверие

Илхан Кючюк: ДПС подкрепя вота на недоверие

Сигнализирали международните си партньори за атаката на частна собственост

Вторият вот на недоверие беше по темата сигурност, като аргументите на социалистите се разпростряха от битовата престъпност, през състоянието на системата МВР до техническото състояние на въоръжението в Българската армия. Вотът беше внесен на 20 юни, след инцидента с хеликоптер, при който загинаха двама военни пилоти, а трети беше тежко ранен.

Третият кабинет на Бойко Борисов оцеля и при втория вот на недоверие, внесен отново от БСП. Гласуването беше на 29 юни. За събарянето на властта тогава бяха 104 депутати, а 131 запазиха правителството.

През есента на 2018 г. бе внесен третият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов-3" - за "катастрофалното състояние на сектор "Здравеопазване". Дебатът бе на 19 октомври. Третият вот на недоверие към кабинета "Борисов-3" бе гласуван на 24 октомври 2018 г.

С 5-тия вот на недоверие БСП показва пипалата на паралелната държава

С 5-тия вот на недоверие БСП показва пипалата на паралелната държава

Нинова доволна, че хората вече не ги е страх

На 29 януари 2020 г. не мина и четвъртият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов-3". Той бе за "Провал в политиката на околната среда и водите". Причините бяха водната криза в Перник и мръсният въздух.