ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството, това каза Илхан Кючюк от ДПС в студиото на БиТиВи. Според него още през 2017 партията е предупредила, че ще се стигне до политическата криза, което се наблюдава сега, заради противопоставянето между институциите това е неизбежно.

Той поясни, че и позицията на ДПС, и тази на либералния интернационал е била да се отхвърлят всички преговори с "тази коалиция, защото има националистичеки елементи", добави Кючюк. Не всеки вот на неодобрение води до оставка на кабинета, това сме го виждали и друг път, допълни Кючюк и посочи, че ДПС не носи отговорност за структурни промени в кабинета, защото не участваме в него.

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

Хамид Хамид все още не е видял на хартия оставките

Освен това Кючюк се разграничи от коментари по темата за исканите оставки на тримата министри. Тезите, че те имали връзки с ДПС и Делян Пеевски са несъстоятелни, ДПС по никакъв начин не участва в управлението. "Това е политическа теза, която създава политическо внушение", коментира.

Господин Делян Певски е част от ПГ на ДПС и той участва какво във взимането на решения, така и в изпълнението им. Не е добре никой да се крие зад широкия гръб на господин Пеевски.

Илхан Кючюк посочи, че кой и как е редил служебния кабинет, трябва да отговарят Огнян Герджиков и Румен Радев.

Борисов отсече: Шиши нареди служебното правителство на Радев

Борисов отсече: Шиши нареди служебното правителство на Радев

Премиерът недоумява защо тогава е нямало протест

На въпрос за исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев, Кючюк заяви, че дали има удовлетвореност от неговата работа, "това ще го кажат българските граждани в един момент". Според него у един съществува чувство за удовлетвореност, у други - не.

Относно протеста в "Росенец" и сблъсъка между гардовете на НСО и Христо Иванов той коментира, че целта на Иванов, не е била да стъпи на плажа, а да провокира. По думите на Илхан Кючюк действието на Иванов е атака срещу личността на Ахмед Доган и частна собственост. Активистите на ДПС пазели частна собственост от агресия, посочи Кючюк, който в съботния ден също беше в "Росенец".

От ДПС са сигнализирали международните си партньори по този въпрос, както правят и друг път в такива ситуации.

ДПС няма да влезе в политическото блато

ДПС няма да влезе в политическото блато

Проблем на "Росенец" няма