"Няма съмнение, че имотът, върху който незаконно е построена тази постройка, е собственост на наша фирма".

Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред bTV.

Припомняме, че Марешки получи 4-годишна ефективна присъда, по дело за изнудване. Той и Красимира Колева са признати за виновни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 г. с цел да принудят Асен Миланов да заплаща всеки месец 10 000 лв., го заплашили с разрушаване на стопанисваното от него заведение и със създаване на пречки на търговската дейност.

Той показа и документ от съда, в който е записано, че строежът, който е трябвало да бъде унищожен, е изграден на терен, собственост на "Варна Фарма Холдинг", която е една от неговите най-големи семейни фирми.

Марешки за присъдата: Не съм виновен, използват ме
Обновена

Марешки за присъдата: Не съм виновен, използват ме

Лидерът на "Воля" получи 4-годишна присъда

"Аз ще бъда първият човек, който е осъден за това, че е искал наем за своя вещ и още по-лошото - те казват, че аз съм го заплашил с разрушаване на негово имущество. Всяко имущество, което е върху моя земя, е мое имущество", каза Марешки.

"Чувствам се изнасилен, както много българи, на които им крадат имотите", допълни той. "Излиза, че борецът срещу незаконните постройки в България става жертва и бива осъден за това, че е сезирал контролните органи да разрушат незаконна постройка", заяви още лидерът на "Воля".

Веселин Марешки отрече да го е заплашвал и удрял. "Няма как да има заплаха за рушене на незаконна постройка, защото по принцип те не трябва да съществуват", допълни той. Заради присъдата от БСП поискаха оставката му, а той ги нарече изверги. Марешки бе категоричен, че няма да я подаде.

Марешки обеща, че ще покаже документи, доказващи невиността му

Марешки обеща, че ще покаже документи, доказващи невиността му

Трета инстанция ще реши дали лидерът на "Воля" ще влезе в затвора