От "Воля" все пак ще осигуряват кворум в парламента.

Това се разбра от пояснението, което лидерът на партията Веселин Марешки даде в предаването "Лице в лице" часове след като обяви драматично напускането на 12-те депутати на парламента.

Оказва се, че депутатите от "Воля" се отказват само от дребните, според собствената им оценка, теми - "дребнотемие", както се изрази Марешки. На тях им е писнало, се разбра от думите му. Депутатите от "Воля" ще участват обаче в дебатите, които според тях са важни.

Тази вечер се разбра, че тепърва ще вземат окончателно решение.

Корнелия Нинова не знае „Воля“ опозицията ли са, с управлението ли са

Корнелия Нинова не знае „Воля“ опозицията ли са, с управлението ли са

Обратът в позицията на ГЕРБ за вероизповеданията се дължал на уплах

От "Воля" поставят условие на управляващите да започне да се работи за доходите на хората, за да се върнат в парламента.
Т.е. да се работи за доходи, здравеопазване, образование, обясни Марешки и отново разкритикува закупуването на изтребители за българските ВВС.

На въпрос дали това е само предупреждение за напускане, Марешки отговори: "Не, това е напълно напускане." Марешки се противопостави на критика, че това е осигуряване на кворума, като поясни, че депутатите от парламентарната група на "Воля" просто ходят на работа, няма да участват от дребнотемие и очакват сряда. 

Според Марешки информационното пространство, както и обсъжданите теми в пленарната зала, са се пренаситили с теми, които не засягат пряко добруването на българския народ. Затова от партията искат да се срещнат с ГЕРБ в сряда, за да разберат каква е визията за продължаването на управленския мандат. Следващите две години от мандата трябва да бъдат използвани за доброто на българските граждани. 

Цветанов не усеща парламентарна криза

Цветанов не усеща парламентарна криза

Няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори

Марешки посочи и важните въпроси, с които той е запознат, защото ходи сред обикновените хора, които не се интересуват кой ще води листата на социалистите. Той иска да чуе визията на управляващите за следващите две години от мандата.

Председателят на "Воля" коментира и ситуацията с вероизповеданията и дълговете на Главното мюфтийство, за които първо стана ясно, че ще бъдат опростени, а след това - че ще бъдат разсрочени. Това, по думите му, е договорка между патриотите и ДПС, а ГЕРБ прави услуга на коалиционния си партньор.

"Нова договорка между ДПС и "Обединени патриоти". ГЕРБ просто прави услуга на коалиционния си партньор - на явния и неявния", коментира Марешки. По думите му дори и тази тема е за отклоняване на вниманието от същностните неща. Сега предизборно ни разиграват същата сценка, обясни лидерът на "Воля" по подобие на сценките на границата.

Валери Симеонов не се притеснява за кворума без "Воля" и БСП

Валери Симеонов не се притеснява за кворума без "Воля" и БСП

Парламентът работи, приемат се закони, увери бившият вицепремиер