Удар върху гражданското доверие вижда Мария Пиргова с казуса с машините. Ние днес отиваме пред урните като наказани, заяви тя пред БНТ. Недостойно и срамно за нашия политически процес е случващото се, по мнението й. Тя не смята, че опозицията е истинска, а сглобката има проблеми.

Според нея хората трябва да отидат да гласуват. Измамата не е по-силна от демокрацията, изтъкна Пиргова. Манипулацията цели свиване на избирателната активност, по мнението й. От това губят хората и населените места. Не знам какво им е алабалата, но ако хората излязат да гласуват, то ще отиде по дяволите, смята Пиргова.

Политологът Росен Стоянов смята, че случаят с машините е странен и сме поставени в цайтнот . Той е притеснен защо в последния момент се случват такива неща. Може би нарочно, предположи Стоянов. Целта е демотивация на избирателите. Днес идеята е да бъдем объркани, ценностната система е ударена, според него.

Стресиране на системата и целта е дестабилизация,смята Цветанка Андреева за случилото се с машините. Всичко е резултат от случващото се в последните 2-3 години.

Столичната ОИК очаква бавно гласуване - в секциите има един параван

Столичната ОИК очаква бавно гласуване - в секциите има един параван

Урната също е само една