"Премиерът Бойко Борисов даде ясно послание и аз приветствам неговото решение. Рестарт е необходим.".

Това коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Пловдив в отговор на журналистически въпроси в Пловдив по повод предложенията на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание.

Борисов предлага Велико народно събрание и промени в Конституцията

Борисов предлага Велико народно събрание и промени в Конституцията

По-малко депутати

С промените ще разберем какъв е духът на младите и какво искат, каза Николова.

За коментара на президента Румен Радев, който изтъкна, че премиерът няма право по конституция да иска свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията, Николова каза, че има юридически способ за свикване на ВНС. Тя не уточни какъв е този "юридически способ".

"Той трябва да е обединител на нацията и да показва това, което Конституцията му е вменила като правомощия. Това е поредно говорене на президента. Трябва да сме обединени като нация, да положим усилия за спасяването на всички българи", каза Марияна Николова.

Докато разглеждаше старата столица тя коментира и опасността от зараза с Ковид-19. "С обединените сили на правителство, местна власт, администрация, включително и на църквата, трябва да преодолеем негативните последици от пандемията, която налага удар върху икономическия живот на целия свят", изрече настоящият министър на туризма.