Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова прие представители на протестиращите туроператори от Обединение "Бъдеще за туризма" в сградата на Министерски съвет.

Тя се ангажира да организира среща с премиера Бойко Борисов. Това е едно от исканията на туроператорите от изходящ туризъм, които не работят от месец март.

Бизнесът настоява още за грантова схема за подпомагането им от държавата.

Марияна Николова очаква конструктивна работа с бизнеса за работещи решения в туризма

Марияна Николова очаква конструктивна работа с бизнеса за работещи решения в туризма

Бизнесът настоява за грантова схема в размер на 10% от оборота за миналата година

Вицепремиерът Николова посочи, че вече е изпратила писмо до Министерството на икономиката за изработването на такава схема, която да бъде с условия за облекчено кандидатстване. Министерствата на туризма и на икономиката вече работят по нея.

Предстои да се определи нейният бюджет и след това да бъде възможно най-бързо обявена и стартирана. "Ще настоявам отпускането на средствата да става бързо и лесно без излишни административни пречки", заяви още вицепремиерът Николова.

Марияна Николова с агресивна реклама показва "сърцето на България"

Марияна Николова с агресивна реклама показва "сърцето на България"

Културните паметници и историческото ни наследство

Припомняме, че вчера Николова обсъди държавната подкрепа за бизнеса с представители на обединение "Бъдеще за туризма". По време на срещата тя заяви, че браншът е приоритетен за нея и ще работи в негова подкрепа.

Въпреки срещата с министъра, туроператорите изразиха исканията си с протест пред Министерски съвет.