Мащабните ремонти във Варна приключват до края на април. Това увери кметът на града Иван Портних в район "Одесос". По думите му целта е по-големите ремонти да се завършват преди летния сезон.

Той припомни, че в централната градска част се работи по обновяването на ключови трасета като бул. "Васил Левски" и бул. "Съборни" и улиците "Георги Бенковски", "Цар Симеон", "Михаил Колони".

"Ремонтни дейности се извършват и в Морската градина", отбеляза още кметът и допълни, че щом приключат мащабните проекти, фокусът на общината ще е върху ремонта на малките улици и обновяването на междублоковите пространства.

По думите му ще се обособяват и нови паркоместа, където е възможно.

Ремонти парализират трафика във Варна

Ремонти парализират трафика във Варна

Променен е маршрутът на шест автобусни линии

Портних подчерта, че общината ще насърчава и етажните собственици да участват в облагородяването на зоните край жилищните блокове в кварталите.

По повод предстоящи евроизбори той изтъкна успехите на външната политика, която провеждат правителството на премиера Бойко Борисов и представителите на ГЕРБ в европейските институции, както и резултатите, постигнати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Според него интеграцията на Западните Балкани е влязла трайно в дневния ред на ЕС. Той бе категоричен, че европейският път на България генерира стабилност и растеж.