Докато се занимаваме с една недостойна личност, междувременно текат процеси, скрити от полезрението на незаинтересованите от социалната сфера, съобщиха майки от гражданската инициатива Системата ни убива всички.

Една от големите ни спечелени битки миналата година, беше приемането на Закона за социалните услуги. Това е спечелена битка от цялото ни общество. Наличието на социални услуги в синергия с гарантирана лична помощ и достъпна среда, трябва да дадат по-добри перспективи за хората с увреждания. Перспективи, които водят до по-висока степен на независимост, упражняване на права и задължения, водене на пълноценен живот.

Десетки години очакване за една по-перспективна законова рамка, са на прага да бъдат прегазени от интересите на една националистическа партия

Държавата дава на аутсорсинг социалната си функция, скочи "Атака"

Държавата дава на аутсорсинг социалната си функция, скочи "Атака"

Социалната сфера ще бъде изменена трайно и завинаги, опасява се Чуколов

Народни представители от "Атака" вкараха законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги, като мотивите са изключително несериозни.

Малко по- късно, бившият депутат от ДПС Ангел Исаев вкарва законопроект за изменение и допълнение на същия закон, като мотивите са също толкова несериозни, а предложенията не издават експертиза в областта на социалното законодателство. Всъщност, депутатът няма такава. 

От Светия Синод призоваха НС да отложи Закона за социалните услуги

От Светия Синод призоваха НС да отложи Закона за социалните услуги

В закона прозирала отменената Национална стратегия за детето 2019-2030

Разбира се, Светият синод също излиза със становище по закона и както се досещате е против Закона. Съответно мотивите в становището засягат теми изключително вън от самия закон, което навежда на мисълта, че не е четен, а за влизане в детайли едва ли.

Публикуваме нашето принципно становище по двата законопроекта. Молим ви, прочетете го, разпространете го. Играта със съдбите на стотици хиляди, заради политически игри на париите и преразпределение на електорат, ще доведе до това стотици хиляди хора да останат без подкрепа. Психично болни. Хора с увреждания. Възрастни самотни хора.

Настояваме разумът на голямата част от обществото да надделее. Настояваме експертизата в Народното събрание да се наложи над партийните интереси.

Междувременно в цяла България се проведе едночасов символичен протест на социалните работници. Исканията им са за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

Едночасов протест на социалните работници в цяла България

Едночасов протест на социалните работници в цяла България

Искат по-добри заплати и условия на труд