Премиерът на Русия Дмитрий Медведев изпрати поздравително писмо до българския си колега Бойко Борисов по повод националния празник на страната ни - 141 години от Освобождението на България от турско робство, съобщиха от Министерския съвет.

"В този знаменателен ден ние си спомняме за мъжеството на руските войни и българските опълченци, които се сражаваха на Шипка и под Плевен за свободата и независимостта на България. Техният подвиг завинаги ще остане в историята на нашите страни", се посочва в поздравителното писмо до българския премиер.

Дмитрий Медведев изразява увереност, че активната работа на правителствата на Русия и България ще продължи да подпомага за укрепването на взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера и ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата.

В писмото до българския министър-председател Борисов премиерът на Руската федерация пожелава още щастие и просперитет на българския народ.

Дмитрий Медведев идва у нас през март

Дмитрий Медведев идва у нас през март

Това ще бъде второто му посещение в България

Припомняме, очаква се в понеделник, 4 март Дмитрий Медведев да бъде на официална визита в България.

В петък, 1 март, поздравление към България бе публикувано на страницата на посолството на САЩ в България. То бе подписано от държавния секретар Майк Помпео.