Номинираната за шеф на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова е изпратила писмо до председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, с което опровергава твърдения в медиите за недекларирани от нея 300 000 лева, получени от КТБ.

На брифинг в парламента Стоянова обясни какво пише в писмото. Карина Караиванова декларира, че нито тя, нито съпругът й са притежавали акции или облигации на КТБ. Не са имали депозити или кредити и не са получавали никакви парични суми от фалиралата банка.

ГЕРБ представи кандидата за шеф на КФН: Слабичка, младичка, енергична

ГЕРБ представи кандидата за шеф на КФН: Слабичка, младичка, енергична

План от 10 точки си е набелязала единствената кандидатка Карина Караиванова

Публикуваният от синдиците на КТБ на 30.10.2015  г. списък, в който се появява името на Караиванова, се отнася до суми, платени от КТБ към „ЧЕЗ Разпределение” АД и „Енерго-Про продажби” АД.

Името й присъствало в списъка, защото съпругът й Бранислав Ганозов е притежавал 5 акции на „ЧЕЗ Разпределение” АД, придобити на регулирания пазар на ценни книжа и 250 акции на „Енерго-Про продажби” АД, също придобити на Българската фондова борса. Тези акции са описани в декларацията й при встъпването й в длъжност на заместник-министър.

Декларацията е подадена пред Сметната палата.