Детската градина влезе в предизборната кампания, гражданите я наблюдават и започват да се чувстват неясно къде. Така политическият анализатор проф. Антоанета Христова коментира в сутрешния блок на БНТ вчерашните твърдения на премиера Бойко Борисов.

По думите й в държавата текат сериозни, неприятни и трудни процеси. Те предизвикват затруднения на основните играчи в политическото пространство. Гражданите не ги интересуват дроновете, колажите и дълбоките битки. Има една мяра, в която се казва - "тука има битка и можеш да ги избереш", само че преминаването на границата отблъсква гражданите, изтъкна проф. Христова.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически

Доц. Татяна Буруджиева коментира, че по-скоро нещата започват да приличат на междусъседски войни, от които наблюдаващите са отвратени. Взимането на властта е редно да става с политически битки и падането на властта трябва да става с политически загуби, обясни Буруджиева. Проблемът е, че политиците, когато започват битки, си нямат понятие, че всичко си има някаква граница, а те я прекрачват, посочи тя.

Според проф. Христова врагът в политиката са хората със застъпени интереси и застрашават базисните условия и представи за комфорт за живот.

Премиерът Бойко Борисов няма да си подаде оставката и няма да има предсрочни избори, защото целта на един такъв натиск е да не се отстъпва. Ако има някой готов за изборите - това е ГЕРБ. Цветан Цветанов не е бил лидер на партията, за да я застраши, категорична бе доц. Буруджиева.

Атаките не целят нищо друго, но могат да подготвят едно обществено мнение, което да се разгневи и да направи революция, смята тя.

БСП са в много сложна ситуация в процедура по издирване на лидер, отбеляза проф. Антоанета Христова и посочи, че партията не е в състояние да влезе сериозни в изборите. Първо трябвало да си подреди къщата.

Ако не спрат да изсипват помия върху себе си вътре в партията, твърдото ядро в БСП ще да се разклати, коментира доц. Буруджиева и посочи, че има създадена манипулация, за да се използва за вътрешнопартийните битки.