Председателят на Народното събрание Михаил Миков прие равнодушно ултиматума на опозицията и създалата се поредна кризисна ситуация в законодателния орган. Той дори почти „закри" работата на 42-рия парламент.

Предайте на хората, че парламентът приключва дейността си по един начин, който не е естествен, но не е изненадващ, защото 42-рото НС имаше много такива случаи, заяви в кулоарите той.

Миков все пак утре ще дойде на работа и се надява да се събере кворум. Все пак оставката на кабинета ще бъде гледана следващата седмица, стана ясно от думите на Миков.

По отношение на приетата в комисии актуализация на бюджета на НЗОК, той каза, че процедурно е възможно да се прелеят пари от фискалния резерв в касата. Пари могат да се влеят и от икономии във ведомства. Ясно е, че недостигът в Здравната каса ще се констатира в края на годината, подчерта Михаил Миков. Има достатъчно средства, за да се разплащат услугите на здравните заведения, да се разплащат лекарствата, няма никакъв проблем, увери той.

Парламентарният шеф изтъкна, че след като ГЕРБ няма да влизат в зала, няма да има кворум, няма да има заседания, няма да се приеме актуализация, както и поправките за търговските вериги, както и ратификации. Няма да бъдат приети и важните промени за черните и цветни метали, залегнали в Закона за отпадъците.