Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закон за администрацията. С него се урежда изпълнението на функциите на министър-председателя при негово отсъствие от страната или ползване на законоустановен отпуск, когато правомощията му не могат да бъдат изпълнени от заместник министър-председател поради отсъствие от страната, ползване на законоустановен отпуск или при невъзможност за упълномощаването му.

Предлага се в тези случаи министър-председателят да може да възлага изпълнението на своите правомощия на определен от него министър, с писмена заповед за всеки конкретен случай. Гроздан Караджов заподозря, че пак се прави закон за определен човек и настоя директно да се запише, че става въпрос за Асен Василев. Той бил скритият премиер.

Тошко Йорданов излезе и не се съгласи с него като посочи, че скритият премиер седи пред него и това е Делян Пеевски, Николай Денков му бил секретарка и от време на време правел "миг-миг". Това мнозинство беше заченато меко казано по порочен начин, смята Цончо Ганев. Осъзнавате ли колко сте жалки, недоумява той. Пеевски ви е министър-председателят, това ви е пътеводната светлина, нападна Ганев мнозинството.

"Моля ви да не прекалявате с култа към личностите", настоя Росен Желязков. Цончо Ганев излезе да цитира антиГЕРБ и антиПеевски изказвания на лица от ПП/ДБ. Парламентът няма нужда да слуша глупости, ядоса се Явор Божанов и настоя за отношение от страна на парламентарния шеф. Те вадят големи изказвания, но накрая са мекички, подчерта народният представител.