Законът за хазарта не дава задължения на министъра на финансите да следи за спазването на закона, както и други ангажименти по него. Това стана ясно от отговора на Владислав Горанов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на социалиста Румен Гечев за аферата в комисията по хазарта. Неговата отговорност е да назначи състава на Комисията по хазарта и да предложи съответните нормативни актове

Горанов иска да създаде Национална агенция по хазарта

Горанов иска да създаде Национална агенция по хазарта

Специализиран държавен орган към министъра на финансите

Комисията по хазарта е самостоятелен юридически обект, по думите на Горанов. Финансовият министър назначавал само председателя. Другите членове се назначават от министерство на правосъдието и на икономиката, както и от ДАНС.

Румен Гечев обвини финансист №1, че е оставил на самотек целия сектор и не е упражнил контрол. Цялото българско правителство е представено в Комисията по хазарта, изтъкна той. Това е безобразие, ядоса се червеният депутат. 

Държавата дълго не регулира хазарта, увеличил се 20 пъти за 7 г.

Държавата дълго не регулира хазарта, увеличил се 20 пъти за 7 г.

В първите години този бизнес беше само за 30 млн., сега е за 700 млн.

При обсъждане на предложения от зам.-председателя на парламента Валери Сименов проект на Закон за хазарта от ГЕРБ заявиха, че законът бил всеобхватен.