Този следобед държавният глава Румен Радев осъществява поредица от срещи с министри от служебното правителство. Срещите не са официално обявени, но през президентството минаха в поредица екоминистърът Асен Личев, образователният министър Николай Денков, регионалният Виолета Комитова, енергийният Андрей Живков, културният Велислав Минеков, военният Георги Панайотов и външният Светлан Стоев.

Нито един от тях не коментира по същество срещата, както и дали ще бъде служебен министър и на 17 септември. 

Темата не е ясна, но най-вероятно става въпрос за възловото решение за състава на следващото, второ за тази година, служебно правителство, което Румен Радев трябва да сформира в четвъртък. Самият той тази сутрин отказа да отговори на журналистически въпроси ще има ли ремонт на кабинета, кои министри смята да запази, които да остави, а и кои са се съгласили.

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов излезе в недобро настроение от президентството и заяви, че бил по работа при президента. Имах разговори вътре, които протекоха успешно, каза обаче той в отговор на въпрос на News.bg.

Той бе лаконичен и на многократните ни въпроси дали ще остане служебен министър и в новия кабинет на Румен Радев каза само: "Ще видим." Панайотов не е присъствал сутринта на военна комисия, заради здравословни проблеми.

Румен Радев мълчи за състава на новия служебен кабинет

Румен Радев мълчи за състава на новия служебен кабинет

Със състава ще се запознаем на 16 септември

Вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Петканов също бе лаконичен и заяви само, че в следващите дни всичко ще е ясно. Отказа да даде повече информация и да отговори на въпросите.

Земеделският министър Христо Бозуков заяви, че утре медиите щели да разберат дали остава министър в новия кабинет на президента Румен Радев или не. Той уточни, че не се е виждал с президента, а с други хора в президентството.

Служебният външен министър Светлан Стоев също като колегата си Христо Бозуков заяви, че не се е видял в президентството с държавния глава Румен Радев, попълнил декларация. На въпрос на News.bg за напускане ли е била тази декларация, Стоев заяви: "Да, как познахте?"

Стои голямата въпросителна - дали министрите Кирил Петков и Асен Василев ще останат в управленския екип и на второто служебно правителство или ще поемат по свой политически път.

След два дни Кирил Петков обявява дали ще прави политически проект

След два дни Кирил Петков обявява дали ще прави политически проект

С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната, обеща той