Заповядайте на 16 септември, тогава ще се запознаете със състава на новия кабинет. Така на два пъти президентът Румен Радев отклони въпроси за състава на втория служебен кабинет за тази година, който трябва да назначи до края на седмицата. 

Коментарът си държавният глава направи пред журналисти, след като взе участие в официалния празник на българските пожарникари.

Президентът не отговори на въпроса дали ще има ремонт на този кабинет или ще назначи само изцяло нов такъв, отклони и въпросите за министрите Кирил Петков и Асен Василев и техния евентуален политически проект.

Радев нарушил процедурата по разпускане на НС

Радев нарушил процедурата по разпускане на НС

За да се спази Изборният кодекс, парламентът трябва да се разпусне днес

Радев бе категоричен обаче, че няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство, което ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Той се надява това, което е постигнало сегашното служебно правителство и това, което предстои да назначи, да бъде поето от един редовен кабинет.

Припомняме, до разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет - БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.

В крайна сметка на 7 септември БСП върнаха мандата.

Кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат ще бъде издигната съгласно издадената хронограма от ЦИК. Там има ясни срокове и всичко ще бъде направено в срок, увери държавният глава. Припомняме, Румен Радев и вицепрезидентът Илиана Йотова обявиха още през февруари месец тази година, че ще се кандидатират за втори мандат.

Рашков не знае дали ще е министър във втория кабинет

Рашков не знае дали ще е министър във втория кабинет

Каквото реши президентът, това ще бъде

Запитан дали все пак подкрепя евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Радев уточни за пореден път, че подкрепя ценности, а не партии, така както подкрепя и въжделенията на хилядите редови социалисти за свобода, солидарност и справедливост.