Бившият директор на НДК Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" на Столична община, съобщиха от Столична община.

Боршош е възпитаник на Софийския университет "Св. Кл. Охридски", специалност "Културология". Той е създател на емблематичните за София културни пространства - литературен клуб "Перото", театър "Азарян", НДК - пространство за съвременен танц и пърформанс.

Вежди Рашидов свидетелства по делото срещу Боршош

Вежди Рашидов свидетелства по делото срещу Боршош

Обяснението за липсата на нови средства било това, че се откриват нови пространства

Боршош е носител на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата, изтъкват от администрацията на кмета Йорданка Фандъкова.

Мирослав Боршош поема зам.-кметския пост от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен от длъжност от кмета Йорданка Фандъкова след забавяне на процедурите за реставриране и възстановяване на минералните бани в "Овча купел" и "Горна Баня".

Трима свидетелстваха за ремонта на НДК по времето на Боршош

Трима свидетелстваха за ремонта на НДК по времето на Боршош

Боршош и Кръстев са подсъдим за длъжностно присвояване, умишлена безстопанственост и сключването на множество неизгодни сделки

Припомняме, Боршош бе оправдан на 31 март 2021 г. по всички обвинения към него. Той бе оправдан по обвинението за разпореждане с 3,5 милиона лева, отпуснати от бюджета във връзка с подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз, за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки, както и необгрижване на адвокатски договори. Софийският градски съд отхвърли исканията от НДК и от държавата. 

Боршош бе член на Инициативния комитет, който през 2005 г. издигна Бойко Борисов за кмет на София.