Истинската причина за тази драматургия със свалянето на Росен Желязков е, че ПП-ДБ търсят кризисен пиар, за да излязат от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти. Излезе информация, че именно такива хора са влизали в Министерството на финансите.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред Нова телевизия.

По думите му Желязков е добре балансиран човек, буташе напред реформите, помощта за Украйна и търпеше прищевките на ПП-ДБ.

"Бившият директор на НЗОК беше подал оставка преди месеци, нормално беше да се гласува. Някой се е сетил да му се обади да си я оттегли в последния момент", коментира Митов една от причините за поисканата оставка на председателя на НС.

Според него има голям проблем с факта, че ПП-ДБ са се върнали при БСП, на чиито гласове разчитат. Има нова сглобка между тях, ИТН и "Възраждане" и почва вече да дава резултати, изтъкна Митов.

Относно номинацията си за външен премиер той сподели, че няма проблем да поеме отговорност, тъй като има ясни външнополитически позиции. "Димитър Главчев ми се обади, а аз - на Борисов. А той каза, че когато има опасност служебният външен министър да измени на 180 градуса държавната позиция, аз трябва приема номинацията. Впоследствие не исках да се превръщам в ябълка на раздора и оттеглих одобрението си", подчерта Митов.

Той бе категоричен, че следващото правителство трябва да си извлече изводите от провала на предишното. Кабинет само с политически фигури е именно такъв извод, подкрепи Митов тезата на колегата си Томислав Дончев.

Дончев иска кабинет с ярки фигури, а не със същества от сенките

Дончев иска кабинет с ярки фигури, а не със същества от сенките

ГЕРБ-СДС предлага възможност българската политика и икономика да се върнат към нормалността