Минути след като премиерът в оставка Кирил Петков обяви от Гърция, че "Продължаваме промяната" най-вероятно ще върне на президента Радев неизпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет, темата коментира от кулоарите на Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Дойдоха без програма, тръгват си с празна папка. Безпомощни, некомпетентни, провалиха всичко, до което се докоснаха. Логичен завършек на правителство, което не знаеше какво прави, нехомогенно, без каквато и да било спойка, събрано само от някакви финансови корупционни интереси", лаконично-критичен бе той.

Петков: Правителство най-вероятно няма да има

Петков: Правителство най-вероятно няма да има

Изборите ще бъдат допитване дали искаме да има нормална държава, или задкулисието да продължи да ни ограбва

ГЕРБ остават категорични в намерението си да не правят опит да съставят правителство в текущия парламент, когато им бъде връчен вторият мандат, като ще го върнат веднага на държавния глава.

А как ще процедират, когато друга партия получи третия? Митов остана загадъчен. "Ние вече сме заявили какво ще правим с втория мандат. А оттук нататък - утре от Бургас ще имате новини, лично г-н Борисов ще ви ги каже."

ПП призова за гласове на изборите срещу "модела на Гешев"

ПП призова за гласове на изборите срещу "модела на Гешев"

Пазителят на модела Борисов остана на поста си, заявиха от партията

В съботния ден, по традиция, експремиерът и лидер на ГЕРБ е на среща с партийния актив в провинцията, този път в морския град. Очаква се изявлението му да започне около 10 часа.